Avslutade helgen med att göra lite knäckebröd, har ni testat? Mamma gör så himla goda så jag var tvungen att fixa egna. Otroligt enkelt och väldigt gott! De finns så klart massor av variationer men här får ni receptet jag utgick ifrån igår:
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 tsk salt
0,5 dl olja (jag blandade raps- och olivolja)
2 dl kokande vatten
Blanda de torra ingredienserna, häll i oljan och sist det kokande vattnet.
Bred ut smeten (tunt) på en plåt med bakplåtspapper och grädda sedan mitt i ugnen på 150 grader i en timme. Låt svalna och bryt bitar i önskad storlek.
Klart!
2 kommentarer:
Jag har inte gjort egna, men Ica har "hemmabakta" GI-knäcke, som ser ungefär likadana ut. Jättegoda! :-D
Men vad lustigt, det verkar vara samma som min mamma bakade idag och jag fick en liten påse av. Smakade himmelskt :D
Trevligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden igen!
Skicka en kommentar