torsdag 11 november 2010

kanske för att den är så fin

Skyfallet var över lika fort som det kom men efteråt doftade det inte av våt asfalt som det gör på sommaren. Det var bara mörkt och kallt. Blöta löv mot blöt asfalt.

Vi gick genom stan och klev in på det lilla caféet där doften av nyrostat kaffe fyller varje vrå och samtalen är lågmälda och få. Värmen från den stora ugnen och de dämpade glödlamporna bjuder in till ro och musiken är en aldrig så lågmäld kuliss. Där blir stadens puls till korta ögonblicksbilder. Dit når inte bruset. Där stod vi vid ett fönster och betraktade strömmen av människor utanför. Alla på väg någonstans. På avstånd men ändå nära. Vi drack kaffe och åt nybakad rågbulle, med riktigt smör och cheddarost. Den godaste i hela stan.
Vi myste en stund i höstmörkret och pratade lite om helgen. Fredag imorgon. Redan. Det var ju finmåndag nyss. Jag vet. Tiden går fort när man har roligt. Livet går fort.

Kanske för att den är så fin.
Vardagen.

 

4 kommentarer:

Angelica sa...

Åh så mysigt ni har det! Du skriver så fint. :)

Här hade vi decimeterdjup snö igår, nu håller det på att regna bort. :(

Det är lite otäckt när man tänker på vad fort tiden går.

Ha jättefin fredag & helg.

Åsa Hellberg sa...

Det lät skönt:)

Guldkorn by Elin sa...

Ja, det var en fin stund, en alldeles vanlig torsdag i november :)

Lysande ögonblick! sa...

Åh så härligt. Ja, det går fort. Vi måste njuta mer. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hej hej..

Mitt foto
..och välkommen hit! Till mig, en glad och energisk livsnjutare som tycker om att fokusera på det goda i livet. Jag växte upp på Öland men flyttade till Göteborg 2006 efter avslutade ingenjörstudier. När jag inte jobbar försöker jag njuta av tiden med dem jag håller av och att utnyttja allt kul den här stan (och resten av världen också för den delen) har att erbjuda. Hoppas att ni ska hitta inlägg här som inspirerar eller bara ger en liten paus i vardagen. Så åter igen, välkommen!